Infuzija sreće, dobre volje i radosti (i ostali komentari članova mejling liste)

Kada sam na mejling listu Emocionalna inteligencija poslala mejl u kom piše da članovima liste želim da poklonim tri primerka knjige Putovanje u središte srca, i kada sam ih pozvala da napišu koliko dugo su članovi liste i šta mejlovi koje im šaljem za njih znače, znala sam da ću dobiti mnogo lepih mejlova i da će me mnogi od njih obradovati i dirnuti.

Znala sam i da ću imati težak zadatak da od svih tih mejlova izaberem tri i njihovim autorima poklonim knjigu.

Nisam očekivala da će stići više stotina mejlova i da će me svaki od njih dirnuti i obradovati.

Par dana sam pravila listu i selekciju, teška srca birala i ovo je rezultat….nisam uspela da izbor svedem na 3 komentara, ovih 13 čije delove ću podeliti sa vama su maksimum do kog sam uspela da suzim izbor…

Da bih sebe poštedela stresa, umesto 3, poklanjam 13 primeraka knjige 🙂

Nisam mogla da odgovorim na sve mejlove koji su stigli, ali sam svaki pročitala, svaki me je dirnuo i obradovao, na svakom sam beskrajno zahvalna!

Pročitajte komentare članova mejling liste, i ako poželite da nam se pridružite, na kraju ovog teksta imate formular za prijavljivanje.

 • Ne mogu da se sjetim koliko dugo sam na ovoj listi, ali znam da se obradujem svaki put kada vidim da je stigao novi mejl od tebe. Samo tvoje ime je meni postalo asocijacija za mir i radost, tako da je u nekim momentima dovoljno i samo tvoje ime da se sjetim šta je važno, i šta je meni neka suština, jer to nalazim u tvojim tekstovima. Dosta puta se desilo da čitam tvoj tekst i da nađem odgovor na nešto što sebi ne uspjevam da objasnim jako dugo, a još više puta se desilo, da osvjestim kako se zaista osjećam po nekim pitanjima, i da naučim da prihvatim neke djelove sebe za koje sam dugo mislila da nisu ok.A sada ne da ih prihvatam, nego ih i volim. Za mene je neprocjenjiva vrijednost svaki korak bliže otkrivanju sebe, što i jeste suština.  Hvala ti što mi pomažeš u suštinskim otkrićima, hvala ti što inspirišeš na radost.

 

 • Veoma se radujem svakom e-mailu od Vas.Svaki Vaš tekst već sadrži odgovor na neko moje pitanje,obično razjasni neku moju nedoumicu…a više puta mi pruži dokaz da sam na pravom putu i da samo treba da istrajem.Ono najlepše je to što ulivate optimizam, radost, pomažete mi svojim tekstovima da uživam u svakom novom danu i da tu svoju životnu radost podelim sa svoje troje dece.

 

 • Na tvojoj listi sam od 23.02.2015.godine…

Ne znam tačno kada sam počela da čitam tvoje tekstove, nije ni važno, ono što jeste važno da su me svaki put kada sam pala podigli i učinili da se ponovo osećam živom.

Imaš u sebi neku tananu čaroliju i dobrotu koja dodiruje i miluje dušu…

Moja je duša je u poslednje vreme baš povređena, i iako sam nepopravljivi optimista, moram priznati da sam posustala od borbe, hrabrenja i tešenja…

I onda si se pojavila TI, kao dar sa neba u pravom trenutku, došla si kao infuzija sreće, dobre volje i radosti u moj život.

Ne verujem u slučajnosti, bila si u pravom trenutku na pravom mestu, kao i ja i od tada putujemo u središte srca, duše, života, ljubavi zajedno i sa osmehom…

Tako da znaš da si sada moja drugarica po duši i da pričam sa tobom preko tvojih tekstova i baš mi je divno…ne postoji stvar koju ne mogu da rešim, možda ne odmah, ali sam naučila da budem strpljiva i da sačekam da dođe pravo rešenje za sve…

Moj život sa tobom je postao svetlji, ispunjeniji i jednostavniji…

lepsi i srecniji zivot

 

 • Odavno nisam čitala bolje i realnije tekstove, ali ipak pozitivne i ohrabrujuće. Pišete o zaista realnim situacijama u životu i kako ih prevazići na najbolji mogući način, bez pretvaranja i laganja, prije svega samog  sebe, a sto se danas cesto propagira na raznim stranicama i you tube kanalima, čime se negira pravo stanje stvari i sama ljudska priroda odnosno da čovjek sam sebe negira i laže, a sa druge strane opet smatrate i dajete za pravo da čovjek do određene mjere može i maštati, što sam se često pitala da li je ispravno.

Kada je moje raspoloženje u padu, pogledam i poslušam neki Vaš intervju, priču ili radio emisiju  na you tube i               odmah se bolje osjećam.

 

 

 • To je ta doza pozitivne psihologije koja mi prija, to je način na koji je svaki tekst pisan da se sve razume, da je sve vrlo lako primenljivo, to je ta doza mira, blagostanja, sreće, probuđene radosti, ljubavi i hvala Vam na tome.Vaši tekstovi utiču da se osećam bolje.

 

 • Pre svega, VELIKO HVALA, za godinu dana „druženja“ sa tobom, pravi si „dragulj“ ! Hvala ti što si nesebična, iskrena, što si ona koja obogaćuje druge, meni pravi prijatelj koji mi je proteklih godina osvetljavao mnoge zamršene i teške stvari, pomagala mi da otkrivam i prihvatim sebe, da osvetlim mnoge teške i mračne kutke mog srca, da poslažem i stavim na mesto mnoga iskustva, misli…da više upoznam, volim i brinem  se o sebi, da shvatim koliko sam važna.

zivotna radost

 • Na listi sam relativno kratko, mesec-dva, ali na blogu skoro od samog početka. Svaki tekst čitam polako, sa uživanjem, gotvo svaki me lično dodirne i bavi se situacijom o kojoj sam razmišljala, ili me navede na razmišljanje.
  Kod Vas sam otkrila priču o ‘toplim pahuljama’ i par godina već je deo rituala u pakovanju sina za odsustvovanje iz kuće. Mi smo te pahulje ‘materijalizovali’ u vidu kuglica vate, koje ubacim na puno mesta u torbi, da kad naleti zna da ga volim i mislim na njega.
  Uživam u Vašim tekstovima, u ludom i brzom danu dok ih čitam, baš budem ‘sada & ovde’.
 • Slučajno sam pre nekih godinu dana naletela na tvoj sajt, pročitala jedan tekst i istog trenutka se prijavila na mejling listu. Bila je to ljubav na prvo čitanje jer tvoji tekstovi dopiru pravo do srca. Od tada sa nestrpljenjem očekujem svaki novi mejl.
 U međuvremenu svratim do tvog bloga kako bih se podsetila nekih ranijih tekstova ili da kao prava štreberka pročitam one koje sam propustila a koji su nastali pre nego što sam te ,,otkrila“.
Pomenuću samo jedan tekst koji je na mene ostavio poseban utisak. Pročitala sam ga u jednom dahu a onda se više puta vraćala i čitala ga iznova ne bih li zapamtila svaku rečenicu. A zapamtila sam ovu:
,, Shvatila sam da je sa mnom sve u redu, samo sam drugačija. Ni bolja ni lošija. Drugačija.“
Gledam sebe drugim očima a upravo to mi pomaže da živim lepše i srećnije! I zato jedno veliko HVALA.
Dok ovo pišem vidim da mi je stigao tvoj novi mejl i jedva čekam da ga pročitam kako bih dobila svoju dnevnu dozu pozitivne energije i inspiracije.
 • Ti si preuzela krpu iz mojih lenjih ruku i vec deset dana brišeš „prašinu svakodnevice“ sa sitnica koje su me radovale.Kako ništa u životu nije slučajno, tako ni ti u moj život nisi ušetala slucajno. Evo i kako. Nedavno su vrata malih radosti pocela da mi se zatvaraju, ali su se prozori novih otvarali.Podigla sam zavesu na jednom od njih i ugledala Jelenu.Ti si moja Andrićeva Jelena, moja njegova inspiracija. Plava bluza, blistav osmeh, nasmejane oči i širom raširene ruke. Prepoznaješ li sebe? Ti u tvojim tekstovima su moja nova radost, ti si bila tu da me podsetiš da svaki dan najpre otvorim prozor da u sobu ušeta svež vazduh!

jp header

 • Dušice jedna draga,
 
Mene svaki tvoj tekst obraduje, nekad dirne a nekad izmami osmeh. Ovo darivanje ti je divno a ujedno i podsećanje ne neke lepe stvari iz ove godine i na divne tekstove koje si nam darovala *:) happy podsećanje da dobrota, zahvalnost i ljubav opstaju u svim vremenima ili kako si navela u Pismu Deda Mrazu * Bez obzira na spoljašnja dešavanja, ili čak uprkos njima* mislim da to često zaboravimo.
Na mejling listi sam odavno, čini mi se od zime 2013/2014, u periodu promena u mom životu i rađanja neke nove mene, rado se sećam tvojih Toplih pahulja i programa Ljubav prema sebi, a Vodič za srećniji život sam preporučivala svima, knjiga Putovanje u središte srca je našla put do mene ali ne i do mojih ruku, još me čeka na polici, verovatno ove zimske praznične dane da se ušuškam i putujem zajedno sa njom *:) happy
 
 •  Vaše reči miluju, one isceljuju. Vaše reči su blage, a snažne. One su dodir moćnih, a ipak tako nežnih talasa. Lagano i neumitno vajaju obalu moje duše. One su prolećni povetarac koji mi samo na tren pomazi lice, ali čija se svežina dugo zadržava na koži. One su kao radosna melodija koju čak i u najtežim trenucima odzvanja u mom uhu kao konstanta. Održavaju me na površini, ne daju mi da potonem. Od toga više ne može. Hvala vam.
 • Tekstovi koje dobijam od Vas bude u meni želju za nekom pozitivnom promenom. Čitajući Vaše rečenice, tako tople i umirujuće, osetim u sebi snagu, osetim želju da promenim ono što nije dobro i budem srećna… Poverujem kako će se život pobrinuti da sve bude dobro na kraju.
Vaši tekstovi su za mene jedna vrsta podsetnika da svakodnevno obratim pažnju na sve što je lepo i dobro oko mene i da i svoje drage ljude podsećam na to.
 • Družimo se od kraja decembra 2014. godine. Sa radošću čitam tekstove, sa radoznalošću očekujem nove, svaki put kada mi stigne e-mail moje lice okupa osmeh. Pronalazim se u temama o kojim pišete. Pokušavam da prevaziđem svoje strahove, pokušavam da pronađem samu sebe. Svaki put se zapitam koliko sam napredovala. I jesam. Uspela sam da prevaziđem neke teške trenutke, da pronađem smisao u svakom novom danu, uspela sam da na sve gledam iz nekog novog ugla, ugla koji je dobar za mene. Pokušavam da učim nove stvari, da otkrivam nešto što do sada nisam radila, da se usavršavam. Trudim sa da pronalazim sreću u malim stvarima i da budem zahvalna za ono što imam. Vaši tekstovi su pisani na jednostavan način, svakom razumljiv. Vaši tekstovi daju vetar u leđa. Na taj način pomažete da budem srećnija i da živim jedan lepši i ispunjeniji život, mnogo lepši nego ranije.

Ako još uvek niste član mejling liste a želite da jednom nedeljno ili ređe besplatno dobijate nove tekstove sa bloga Emocionalna inteligencija, upišite ime i mejl adresu u naznačena polja, potvrdite prijavu, i za početak odmah dobijate pdf priručnik Vodič za srećniji život.

PS: na kraju svakog mejla koji dobijete imate mogućnost da se ispišete sa liste, ako u bilo kom trenutku to poželite.

Ako nakon upisivanja na listu ne dobijete nikakav mejl, proverite spam (neželjenu poštu) ili promotions folder.
Želim vam uspeh na putu postizanja sreće!

Jelena Pantić

Psiholog i autorka knjige "Putovanje u središte srca". Više od 15 godina se bavim emocionalnom inteligencijom, pozitivnom psihologijom, psihologijom sreće i blagostanja.

81 thoughts on “Infuzija sreće, dobre volje i radosti (i ostali komentari članova mejling liste)”

 1. Postovana Jelena, ja sam na Vasoj mailing listi od 1.septembra 2016.god. Znam tacno posto imam sacuvane sve Vase mailove koje ste mi slali. Prosle godine s proleca sam se razvela i to je na mene delovalo veoma traumaticno, toliko da sam imala psihosomatske vrtoglavice. Kada mi je avgusta ustanovljeno da je psihosomatski potrazila sam samopomoc na netu zbog nedostatka finasiskih mogucnosti da ostvarim licne kontakte sa srucnjacima iz oblasti psihologije. Vasi tekstovi su mi delovali skoro bukvalno kao toplo i privlacno svetlo na kraju neosvetljenog,hladnog i odbojnog tunela i jos uvek su takvi.
  Sad sam opet na Vasim stranama (mada sam ih u medjuvremenu posecivala povremeno), opet trazim nekakav „lek“ za bol i tugu koju osecam, jer mi je 21. decembra 2016. preminu otac. Opet imam psihosomatske manifestacije (sad neke druge), ali ne zelim bensedine, bromazapane i slicno, nego tople reci i utehu.
  Hvala Vam najiskrenije na svemu.
  PS Ne takmicim se! Zelim samo da znate koliko nekima od nas znacite!

  Odgovori
 2. Želim da se zahvalim svima koji su ostavili komentar o tome šta im znače tekstovi koje šaljem na mejling listu. Uživala sam čitajući, podstakli ste me da nastavim sa pisanjem i raznežili. Hvala!

  Izbor mi nije bio lak…
  Dobitnici knjige su Marko, koji je napisao
  Od marta ove godine prijavljen sam na vasu mailing listu. A o tome sta mi to znaci suvisno je govoriti. Uvek kada dobijem mail prvo procitam naslov i provedem neko vreme razmisljajuci o njemu pre nego sto odem da procitam ceo clanak. Neretko se desi da nakon citanja clanka promenim svoje misljenje o nekoj temi. A ukoliko je clanak sa savetima, njih vrlo rado prihvatim i pokusam da ih iskoristim u svakodnevnom zivotu.
  Sve najbolje vam zelim Jelena i nastavite sa ovim sto radite, zbog nas, a pre svega zbog vas jer je toliko ocigledno da vas ovo ispunjava. A jedan srecan covek ima neverovatnu moc da svoju srecu prenese i na druge, barem nekim delom, dok na nama ostaje da tu srecu nadgradimo. Sve najbolje u predstojecim praznicima zelim svima!

  i Branislava, koja je napisala
  Draga Jelena,
  na listi sam od 26 jula, od dana kada sam i saznala za nju. Sutra će biti tačno pet meseci.

  Za mene ona znači kovčežić inspirativnog i duhovnog blaga, koji sadrži sve najinteresantnije
  teme, dileme, i odgovore na moje mukice i probleme. Često mi se desi, da baš kada me
  nešto muči, pojavi se sadržaj,kao reakcija na moje misli, kao da su mi razmišljanja pročitana…
  Od večite klopke sa uslovljavanjem ljubavi („kako uslovljavamo ljubav“, 1 sep) pa do „Disa-
  nje je pola zdravlja“….Meni je baš sela tema „Metoda zelene olovke , od 18 okt, s obzirom
  da se dosta patim sa nedostatkom samopouzdanja.
  Ukoliko se odlučiš za mene, to će me jako obradovati, kao nezaposlena već oko pet godi-
  na nisam u prilici da lično poručim. Biću veoma zahvalna i ponosna, da sam i ja nešto os-
  vojila otkako sam nezaposlena.

  „Ako ne uspem, nije smak sveta“.

  Odgovori
 3. Na listi sam nešto više od mjesec dana, tačnije od 24.11. A knjigu sam već kupila i čitam je… Došla je u pravo vrijeme… Kada si psiholog svi uvijek očekuju da imaš razumijevanja za njih i da im pružaš podršku i pomoć, a rijetko ko shvata da smo i mi samo ljudi… Kada čitam bilo koji Jelenin tekst imam osjećaj da sam došla na neku opuštenu verziju „stručne čajanke“ na kojoj će se potvrditi nešto što sam slutila i na kojoj ću napuniti baterije. I tamo je ta žena, kolegica, ne poznajem je, a kao da se od djetinjstva znamo i razumijemo bez puno izgovorenih riječi… Put u središte srca, svaki dan nekoliko koraka… Put do izgubljenog blaga…

  Odgovori
 4. Draga Jelena,
  poslednjih par meseci koliko sam na mejling listi učim da pratim sebe, osluškujem sebe i uočavam znakove koji mi se daju. Kao da je sve postalo nekako bolje, one često pominjane kockice kao da se polako uklapaju i dobijam sliku koju sam davno poželela. Nije važno koliko sam na listi. Važno je da su me tvoji tekstovi pokrenuli da radim na sebi, da sam osvestila svoj problem (a kasnije otkrivala nove i rešavala), da sam se otvorila ka novom načinu razmišljanja, da sam se odvažila da počnem da se prihvatam i da se volim….Važno je da se vraćam sama sebi i hvala tebi. Svima oko mene je bolje jer i ja sam srećnija. Našla sam pokretač i inspiraciju na delanje i uporna sam da ostanem na svom novom putu, da radim na sebi i da volim sebe.
  Jelena, hvala ti što si tu i što si mi dala znak i snagu da se pokrenem.
  Veliki, topli zagrljaj i želim ti svaku sreću,
  Tijana Torbica Bukvić.

  Odgovori
 5. Draga Jelena,

  Pre svega moram puno da te pozdravim i kažem ti da se uvek obradujem
  kad mi stigne mejl i vidim da je to neki tvoj tekst. Ujutru uz kafu,
  sa zadovoljstvom ih čitam i delim. Nešto više og godnu dana sam na
  tvojoj mejling listi (tačnije od kraja oktobra 2015-te) 🙂 tvoju
  knjigu imam, takođe već godinu dana, dobila sam je na poklon od sestre
  sa najdivnijom posvetom koju sam ikada dobila. Volela bih dobiti tvoju
  knjigu i pokloniti je nekome, jednoj osobi koju će ona sigurno
  obradovati i ohrabriti kao i mene kada sam je dobila pre godinu dana.
  Još jednom, hvala ti za divne tekstove. Uživaj u praznicima, od srca
  ti želim sve dobro ovog sveta 🙂

  Milena Živković

  Odgovori
 6. Zdravo
  Sta drugo reci vas je Bog poslao na zemlju i dao vam zadatak da naucite nas da saznamo kako zivjeti srecno i to zaista divno nas ucite ja Sam naucila citajuci vasa Pisma i zaista uspjela srecnije da zivim i Nadam se da cu jos dugo da ucim.Srecan Bozic

  Odgovori
 7. Zdravo.Godinu dana ivise Sam oder nikad nisam upoznala nekog da lici vama bozanstvena ste licnost.Jako mnogo citam i citala Sam knjige od psihotrapeut 10 razlicitih osoba Al Jos niko nema Tako toplu dusu Tako radosno srce kao VI zelim vam da zadrzite tu ljubav u srcu koju steht dobili dar Boziji .VI znate sVI imamo zadatak na zemlji vas je apsolutno da Nama pokazete kako se zivi srecno ja Sam vam Jako zahvalna.srecna Nova Godina i Bozic

  Odgovori
 8. Draga Jelena,
  na listi sam od 26 jula, od dana kada sam i saznala za nju. Sutra će biti tačno pet meseci.

  Za mene ona znači kovčežić inspirativnog i duhovnog blaga, koji sadrži sve najinteresantnije
  teme, dileme, i odgovore na moje mukice i probleme. Često mi se desi, da baš kada me
  nešto muči, pojavi se sadržaj,kao reakcija na moje misli, kao da su mi razmišljanja pročitana…
  Od večite klopke sa uslovljavanjem ljubavi („kako uslovljavamo ljubav“, 1 sep) pa do „Disa-
  nje je pola zdravlja“….Meni je baš sela tema „Metoda zelene olovke , od 18 okt, s obzirom
  da se dosta patim sa nedostatkom samopouzdanja.
  Ukoliko se odlučiš za mene, to će me jako obradovati, kao nezaposlena već oko pet godi-
  na nisam u prilici da lično poručim. Biću veoma zahvalna i ponosna, da sam i ja nešto os-
  vojila otkako sam nezaposlena.

  „Ako ne uspem, nije smak sveta“.

  Odgovori
 9. Draga Jelena, tacno mesec dana kako sam na mailing listi. A mogu reci
  da mi znaci toliko da imam osecaj da sam vec kupila kartu za Putovanje
  u srediste srca. Srdacan topli pozdrav od Tatjane iz Sombora.

  Odgovori
 10. Draga Jelena

  nedavno sam se pridružila Vašoj mejling listi…..citam sve sto
  „izađe iz Vašeg pera“ i stekla sam utisak da se mi poznajemo odavno
  već,ili da kažem da Vi mene dobro poznajete !!! Silno želim imati
  Vašu knjigu….nisam bila sretnica preko FB stranice,ali i dalje
  vjerujem i nadam se da će mi Vaša knjiga postati prijatelj na koga
  mogu uvijek računati i koji mi ,bez obzira na okolnosti,izmami
  osmijeh i radost u srcu…malo li je ?!

  S poštovanjem

  Prijateljica Koviljka

  Odgovori
 11. Na Vašoj listi sam od jula 2016,mada Vas puno duže pratim putem fb.,a tekstovi su vrh,sta vise reći.U moru loših vijesti i jos lošijih tekstova koji se provlače po internetu,ovo dođe kao osvježenje,ja bih vise rekla detoksikacija čitavog organizma,čišćenje od svih loših informacija koje cujemo i nesvjesno i upijamo.Vi imate taj dar i rado ga dijelite sa drugima,a to je uspjeh.“Nije znanje znanje imati,već je znanje znanje dati“,reče neko jednom,a Vi to itekako umijete.To je umijeće,ali i svjesnost da tim umijećem dirate drugima dušu i srce i obogaćujete život,koji je danas bombardovan svim i svačim.Samo tako nastavite! Lijep pozdrav!

  Odgovori
 12. Jao, ja zaista ne znam koliko sam dugo na ovoj listi. Slučajno sam naletela na neki od Vaših tekstova i tako je sve počelo. U to vreme sam se borila sa anksioznošću i svakodnevnim napadima panike. Vaši tekstovi su mi veoma pomogli. U tom sivilu i beznadju bili ste plamičak. Mali plamičak koji je vremenom prerastao u požar. Požar koji je spalio sve loše i iz koga sam se digla kao feniks iz pepela. Nova i ohrabrena. Zahvalna sam Vam na svemu do neba. Ne znam da li sam se više radovala novom tekstu ili novom videu koji objavite. Zahvalna sam Vam na podršci koju verujem da ste svima svesno ili nesvesno pružali, na pregršt priča koje su nas sve ohrabrivale, na nekim samo Vašim malim stvarima gde ste nas gurali na pred i stavljali do znanja da nismo sami! Mnogo Vam hvala. Vi ste žena velikig srca i verujem da su ljudi u Vašem okruženju veoma srećni ljudi. Sve najbolje želim i Vama i Vama bliskim ljudima.

  Odgovori
 13. Poštovana,

  Pratim vas od osmog mjeseca kada mi je život krenuo teškim putem.
  Gubitak bebe u visokoj trudnoći do nevjere muža i razvoda. Inače
  imam 31 godinu i ćerku od 12 godina sa suprugom sam bila u braku 13
  godina ,posle svega što nam se desilo u životu i gubitke bebe do
  njegove nevjere sad sam podstanar sa ćerkom i jedva krpimo kraj sa
  krajem.Nažalost nemam imućnu rodbinu i roditelje koji bi mi mogli
  pomoći. Ova godina je jako teška za mene i moju ćerku i slučajno
  pretražujići internet kako bi pronašla bilo kakav posao,
  naletjela sam na vaš jedan članak ;Dali postoji rješenje
  za svaki problem:Otvorila sam članak i počela da čitam.Vaši tekstovi,
  davali su mi neku utjehu neku nadu da ja mogu sve da izdržim
  i da krenem dalje. Pratim vaše članke i jako puno mi znače.Knjigu
  nisam naručila a imam želja ali nažalost nisam u finansijskoj
  mogućnosti.Želim vam sretan rad i još puno lepi i poučni i
  ohrabrujući tekstova za sve ljude kojima su potrebni u nekom teškom
  trenutku života.

  s poštovanjem,

  Odgovori
 14. Ne mogu se setiti tačno koliko sam dugo na mejling listi, ali znam da je duži vremenski period (oko godinu dana, a možda i dve). Jelena me svaki put obraduje sa svojim mejlom u poštanskom sandučetu ili sa novim videom na youtube kanalu jer svaka informacija koristi u smislu da pomaže procesu prihvatanja i praštanja sebi, naročito kada smo u minus fazi. „Priručnik o sreći“ služi kao sjajan psihološki podsetnik koji vraća u život, morala sam ga proslediti dragim ljudima. 🙂

  Odgovori
 15. Ne znam tacno koliko dugo sam na Jeleninoj mailing listi. Ali ono cega se jasno secam jeste da sam posle prvog pristiglog email-a osetila kao da Vas licno i odavno poznajem. Osetila sam sigurnost i poverenje. Tekstovi koji su svakodnevno stizali kao da su me nezno zagrlili kada mi je bila potrebna podrska. Ponekad su me blago prodrmali, da mi skrenu paznju gde gresim i sta da menjam. Ponekad su me Boga mi i sljapnuli po obrazu kao da su hteli da me trgnu i otvore mi oci da konacno pocnem da volim sebe ovakvom kakva sam-savrseno nesavrsenom i jedinstvenom. Da pocnem da zivim u sadasnjem trenutku, da se ne zadovoljavam mrvicama tudje ljubavi i paznje, da me osveste da zasluzujem vise i bolje i da je vreme da konacno pocnem da zivim svoju istinu. Ovi lepi tekstovi mi govore na ljudski jednostavan nacin da smo svi mi pogresivi i pomalo zatvoreni u svoja uverenja i emocionalne kutije, zbog povreda iz proslosti. I da bas zato proslost treba da ostavimo – u proslosti. Ali isto tako su me naucili da budem zahvalna na svemu sto imam. Da budem blaga, strpljiva, nezna, humana. Najpre, prema sebi. Da ne skrecem sa svog puta i da uvek zivim svoju istinu. Da biram ljubav i drustvo onih koji me vole i postuju. Da postujem samu sebe i da se ne trudim da ugasim svoju svetlost pred ljudima koji nisu za mene, samo da bih im se priblizila. Na lep nacin sam naucila da sam za svoju srecu odgovorna iskljucivo ja. Da je dobro ponekad biti odbijen, tuzan i u “ minusu“. Ova „terapija“ lepom i korisnom reci, pomogla mi je da konacno pronadjem pravu Vesnu, koja me je strpljivo cekala, dok sam ja okolo lutala trazeci nesto…ko zna sta. Nasavsi samu sebe, pocela sam da zivim u skladu sa sobom i drugima. Konacno….
  Malo me je stid da priznam da sam sa nestrpljenjem cekala svako jutro na drugom kontinentu, da u inbox-u nadjem novi „melem“ za pocetak dana. Da sam stvorila neku vrstu „ovisnosti“. „Pozitivne“ ovisnosti, ako takva postoji. Ali sam isto tako ponosna na sebe sto sam postala „ovisnik“ o dobrim, lepim i poucnim stvarima koje sam nalazila u Vasim tekstovima. Na lep nacin ste mi pokazali da za lepe i prijatne stvari, kao i za radost – nikada nije ni prerano ni prekasno. Da one dodju uvek u pravo vreme. I da je za njih uvek pravo vreme. Da je zivot lep i vredan svakog truda, mada cesto tako ne izgleda. Hvala Vam na tome Jelena.

  Odgovori
 16. Na Vasoj mejling listi sam od avgusta ove godine, i mogu Vam reci da to za mene znaci prakticno i bukvalno povratak sebi.. Prihvatanje svega onog ljudskog u meni, onog sto mi se do sada na sebi nikako nije svidjalo i zbog cega sam konstantno prekorevala sebe, totalno pojednostavljeni ugao posmatranja na sve sto je za mene do sada predstavljalo problem, i ogromna doza one iskrene, tople i beskrajne ljubavi koja me prosti zapljusne kada vidim da je od Vas stigao onaj mali zuti koverat na dnu ekrana ?
  Inace, ovaj komentar nije sa ciljem da dobijem Vasu knjigu, posto je vec imam (ako je dobijem poklonicu je od srca nekome koga mnogo volim), vec da se zahvalim za sve ono sto je ona u meni probudila..

  Odgovori
 17. Na listi nešto preko godinu dana i presrećna sam zbog toga. A bila bih još srećnija da dobijem knjigu…. Zapravo ja osjecam da je upravo privlacim i zamišljam da je već čitam… Znaci jedna je moja ?

  Odgovori
 18. Draga Jelena, na Vašoj mejling listi sam od decembra prošle godine. Sa zadovoljstvom čitam postove i mejlove koje dobijam. Za mene bi knjiga „Putovanje u središte srca“ bila idealan početak Nove godine. 🙂 Em što bih ja uživala, a verujem i napredovala čitajući je, em što bih volela kasnije da je preporučujem i poklanjam dragim ljudima. U današnje vreme, veoma su dragoceni Vaši dobronamerni, iskreni i nenametljivi saveti kako se menjati iznutra, voleti sebe i biti dosledan. I vrlo zdravi. Mislim da bi me knjiga samo dodatno ohrabrila, podstakla i inspirisala. Puno pozdrava i nastavite tako. Svi volimo naš mali kutak sreće i inpiracije koji nalazimo na ovoj stranici. 🙂

  Odgovori
 19. Postovana,
  ja sam na ovoj listi nekih tri-cetiri mjeseca.
  Svi vasi mejlovi i ono sto se nalazi u njima,daju mi osjecaj sigurnosti,bezbjednosti i hrabrosti i uvodi u sve vece radosti…kvalitetnog shvatanja zivota kroz kvalitet Sopstva.S obzirom da ne radim trenutno,nemam mnogobrojnu rodbinu na polozaju,nemam ni prefiganost koju ovo vrijeme diktira,a posjedujem ono o cemu vi govorite,a samo ne znam da ga pametno plasiram…Vi mi pomazete da kanalisem svoju energiju u pravom smjeru,da povratim vjeru,i da kroz moje prisilno lenstvovanje shvatim pravu dubinu zivljenja i krenem u nove pobjede

  Odgovori
  • Na Vašoj meiling listi sam od 16.01.2015. Neću da Vas lažem da uvek pročitam sve tekstove, ali priznajem da svaki koji sam pročitala je imao veliki uticaj na mene. Hvala Vam, jer i sam naslov u meni pokrene buru emocija i pozitivno deluje na moje poljuljano samopouzdanje. Veliki pozdrav i sve najbolje u Novoj godini.

   Odgovori
 20. Poštovana Jelena,

  Pratim Vaš rad već jedan duži period i mnogo Vam se divim, zbog
  istog. Kada sam postala član liste, veoma sam se obradovala, jer sam
  znala da ćete sa nama podijeliti jako interesantne tekstove, koji na
  čovjeka utiču na jedan pozitivan način. Makar je to bio slučaj sa
  mnom. Na samoj listi se nalazim već drugi mjesec. Nekad, uz jutarnju
  kafu pročitam ponovo neki tekst koji je ostavio na mene jedan od onih
  utisaka, dobro poznatih, koji diraju i oplemenjuju dušu, a takvih ima
  dosta , i na taj način započnem jednom veselom notom svoj dan. S
  toga mi je čast što sam se našla na ovoj listi, i mnogo Vam hvala
  na pozitivnoj energiji koju svakodnevno usmjeravate prema ljudima, to
  je upravo ono što nam je svima potrebno.

  P.S. Novogodišnji poklon kojem bih se veoma obradovala, bila bi
  upravo Vaša knjiga! 🙂

  Odgovori
 21. Draga Jelena,
  Od novembra ove godine sam sa Vama na ovoj E-mail adresi. Svakodnevno druženje uz vaše tekstove mi puno znači. Postala sam sebi najbolja prijateljica, naučila sam da svaki dan odvojim vrijeme za sebe I druženje sa samom sobom I sa drugima. Ona “ djevojčica“ koja je u meni, probudila se poslije dugog sna…je prelijep osjećaj kojeg ljubomorno čuvam. Izazovi radosti su mi donijeli lijepe trenutke, podsjetili na sve ono što volim I čini me srećnom. A to sam negdje proteklih godina zaboravila ili odložila I samo ponekad im se sa sjetom u očima u sjećanjima vraćala. Skupila sam hrabrosti da pustim moje tuge I boli da izađu iz mene I bilo je teško “ od mojih suza nastala su mora, a vetar od mojih uzdaha…“. Naučila sam da kažem „Ne“, I da ono što je negativno ne prihvatam. Ne ustručavam se da kažem kada mi nešto ne odgovara ili smeta ( prije sam u sebi to skupljala). Sada Izazove radosti I sama kombinujem u toku dana, igram se, maštam. Pokrenula sam se ( iznutra I vani) I sigurnim koracima idem naprijed. Ova druženja sa Vama su osmijeh na licu, radost, ponekad dok čitam mejl zamislim se, u mislima odlutam. Sada volim sebe, volim svoj život, nove dane što dolaze.
  Hvala ti draga Jelena.

  Odgovori
 22. On 2016-12-23 09:53, Ana Petraš wrote:
  > Draga Jelena,
  >
  > na Vasoj mejling listi sam od avgusta ove godine, i mogu Vam reći da
  > to za mene znači praktično i bukvalno povratak sebi…
  > …prihvatanje svega onoga ljudskog u meni, onoga što mi se do
  > sada na sebi nikako nije sviđalo i zbog čega sam konstantno
  > prekorevala sebe, totalno pojednostavljeni ugao posmatranja na sve što
  > je za mene do sada predstavljalo problem, i ogromna doza one iskrene,
  > tople i beskrajne ljubavi koja me prosto zapljusne kada vidim da je od
  > Vas stigao onaj mali žuti koverat na dnu ekrana…
  > Inače, ovaj komentar nije sa ciljem da dobijem Vašu knjigu, pošto
  > je vec imam, (ako je dobijem poklonicu je od srca nekome koga mnogo
  > volim), već da se zahvalim za sve ono sto je ona u meni probudila…
  >
  > VELIKO, VELIKO HVALA
  > I MNOGO LEPIH ZELJA, Ana

  Odgovori
 23. Jelenini tekstovi su mi dosli kao prosvetljenje. Citavog zivota sam bila neiskrena prema sebi, udovoljavam samo drugima, i nikad zaista srecna. Zivim u nekom grcu, da sve mora biti savrseno, da ja moram biti savrsena. Tako su me naucili. Tako su znali. Preveliki teret koji se nosi kroz zivot. Programi kojih se tesko resiti, iako znam da je sve to pogresno. Nista ne ide preko noci, ali svaka Jelenina rec je kao zagrljaj, istinski miluje dusu.

  Prica o verenickom prstenu me uvek iznova rasplace, jer te lagane, inspirativne, tople reci doticu moju dusu tako jako. Kada sam kupila knjigu nisam se odvajala od nje, upijala sam iznova svaku recenicu, osecajuci se jace, srecnije, zadovoljnije. A posle knjige sam zelala jos, zato volim sto sam na mejlning listi.

  Kada mi dodje novi tekst, kako se samo obradujem! Odmah osetim neki mir, neku lakocu u dusi, jedva cekam da procitam. Iako nesto po ko zna koji put, otvorim sirom oci i srce i uzivanje moze da pocne. Sada znam da vredim i koliko vredim. Volim sto konacno volim sebe, a znam da cu se voleti jos vise. To me jos vise motivise da se opustim i skroz uzivam u zivotu. Volim sto svoju radost delim sa ljudima oko sebe. I njih gledam drugacije, valjda ih sada bolje razumem. Postajem polako osoba sa sjajem u ocima, uh, kako to lepo zvuci! 🙂 Tako se osecam mocno, sto ne samo da samu sebe motivisem vec i drugima cinim da se osecaju lepo. I ovo je kao zacarani krug, samo mnogo lepsi od onog na koji sam naucena.

  Hvala Jelena po ko zna koji put!!! <3 <3 <3

  Odgovori
  • Nisam napisala najbitnije 🙂 Knjigu zelim zbog svoje drage drugarice, cimerke sa fakulteta, sa kojom se zbog daljine retko vidjam ali je tako divna dusa da nam daljina nista ne moze. Ona takodje cita blog ali jos uvek nema knjigu. Sa njom rado pricam o Vasim tekstovima i zajedno volimo da ih prokomentarisemo i zakljucimo koliko su istiniti. Zelela bih bas nju da obradujem za Novu godinu.

   Odgovori
 24. Poštovana Jelena,
  vaš blog pratim oko godinu dana, što otprilike odgovara intenzivnoj retrospekciji tj. mom čišćenju razno-raznih ormara koje dugo nisam otvarala i preslagivanju češće otvaranih ladica. Vjerovatno je to i zbog godina, jer kad se pređe četrdeseta, mijenjaju se životni stavovi i kao da se nešto drugačije svjetlo upali u životu. Na listi sam tek nekoliko mjeseci, kad su mi učestala poklapanja vaših napisa sa mojim monologom i unutrašnjim dijalogom, najiskrenije rečeno. Jedna koleginica je dobila vašu knjigu, sad za Nikoljdan, i moram priznati da sam strašno ljubomorna (u dobrom smislu) jer ju ona ima a ja ne (iako sam „skinula“ priručnik). Vrijeme je darivanja, pa reko’ da pokušam. Samo nastavite tako i dalje. Srdačan pozdrav iz ledene Banjaluke.

  Odgovori
 25. Prvo da vas pozdravim draga Jelena . Čitam sve vaše teksove i jako sam ponosna što ste žena i to jaka i emotivna
  žena a pre svega žena koja jako voli ljude i želi svima nama da pomogne sa intelektom i ljudskom toplinom.
  Volela bih jedan primerak vaše knjige na poklon , naravno. Itekako,
  Najtopliji pozdrav od mene.
  Danijela Graovac

  Odgovori
 26. Dvije sedmice uživam čitajući Vaše tekstove koji me svaki put iznova oduševe. Neke čitam više puta. Sa njima mi počinje i završava dan. Vi ste moja dnevna doza pozitivne energije i optimizma. Hvala Vam i pišite nam i dalje.
  Srdačan pozdrav iz Bužima, BiH.

  Odgovori
 27. Poštovanje!Ja sam Dubravka iz Sombora,pratim Vas dugo,a koliko sam
  dugo na listi tačno ne znam…Osećam i znam 100% da je Vaša knjiga
  odlična. Želim je za sebe i nadam se da će mi se želja
  ispuniti.Potrebno mi je jedno takvo putovanje…Srdačan pozdrav!

  Odgovori
 28. Draga Jelena,

  Jos uvek nisam sigurna da li treba da budem na Ti ili Vi sa Tobom. Miks postovanja za sve sto si uradila i licne bliskosti zbog svega sto si uradila 🙂
  Na toliko me nivoa „pogadjas“ da evo koristim priliku da se konacno ohrabrim i pisem Ti (odlucih se za Ti).

  Prvo, odrastanje i vaspitanje, delim sa sestrom svaki tvoj post pa se smejemo od muke i olaksanja kad vidimo da se jos neko bori(o) sa istim stegama i koliko je sve to zapravo OK a nismo izrodi zbog svog senzibiliteta ili osecaja radi tamo nekog viska kg ili (ne)mogucnosti da kazes ne ili osecaja da samo kad radis mnogo (kao konj) si zapravo ok ili bilo kog od nacina kako se mucimo banalnostima a sve je zapravo ok…i jos milion drugih stvari 🙂
  Veoma vazno, takodje, autoimuna bolest sa kojom se i dalje imam nerasciscene racune! Dosadna, uporna i uspela me je na 50 dana vezati za bolnicki krevet! Tada sam tebe srela a u aprilu sam se vidim prijavila na newsletter.. dosla si mi u pravom trenutku; kada me je bolest podsetila da nije ona sama dosla vec da sam je ja pustila! Toliko je toga u mladosti i detinjstvu u ratnim i ludim 90im stvorilo mehanizme koji mi stete da iste i dalje cistim a Ti si uspela i resila si se bolesti, nadam se i trudim se ici tvojim stopama!

  Potom taj fantasticni content mktg kojim se i sama bavim i kako imas neke iste favorite kao ja sto me odusevljava da moja dusa i moj poslovni razvoj piju vodu sa istog izvora!
  Ono sto mi je negde i mozda najdraze..cinjenica da sa sestrom, koja mi je ceo zivot srodna dusa, postajem jos bliza kroz tvoje tekstove i imamo zajednickih pet minuta uz tebe.
  Da li je sto si zaista nasla svoj poziv ili si marketinski mag ili i jedno i drugo ali posle mnostva tvojih tekstova osetim da sam malo bolja, malo pametnija, da mi poraste i snaga volje i entuzijzam i tolerancija i razumevanje..

  nadam se i iskreno ti zelim da nastavis da radis to sto radis, zahvalna sam ti na toliko nivoa i nacina, hvala i na ovom tekstu koji me je samo podstakao i da te kontaktiram i zakazem skype razgovor za zdraviju Novu god.!

  Postoje ljudi koji zaista i ucine razliku u svetu, koji ucine da je svet malo bolje mesto i koji daju merljiv doprinos i treba da budes (a nadam se da i jesi) ponosna sto si jedna od njih! Hvala sto pustis nas oko tebe da ucestvujemo u tvom radu.

  P.s. posebno sam ti zahvalna sto mi sluzis kao filter za ljude, moram se grubo izraziti, pre nego sto pustim nekog u zivot volim poslati neki od tvojih tekstova. Nacin ja koji osoba percepira isti meni kaze koja ocekivanja da imam! Do sada ni jednom nisam omasila a to znaci da si me postedela rasipanja paznje 🙂 za izlecenje autoimune bolesti je to veliki, ogroman korak!

  Odgovori
 29. Elem, ne znam tacno godinu od kada te pratim, ali znam da je pocelo mnogo, mnogo pre nego sto ti je knjiga izasla. Slucajno sam naisla na neki tvoj tekst, a kazu da kada je ucenik spreman ucitelj se sam pojavi, tako je bilo i sa tvojim tekstovima. Kada naidjem na neki problem ili mi treba podrska, „iskrsne“ mi tvoj tekst u kome nadjem odogovore ili ohrabrenje. U svakom slucaju hvala i zelim ti sve najbolje u Novoj godini.

  Odgovori
 30. On 2016-12-22 15:22, dubravka topiczn wrote:
  Poštovanje!Ja sam Dubravka iz Sombora,pratim Vas dugo,a koliko sam
  dugo na listi tačno ne znam…Osećam i znam 100% da je Vaša knjiga
  odlična. Želim je za sebe i nadam se da će mi se želja
  ispuniti.Potrebno mi je jedno takvo putovanje…Srdačan pozdrav!

  Odgovori
 31. Od 24.11.2016. uživam u Vašim mailovima koji mi pokazuju sebe iz
  nekih drugih uglova.
  Hvala Vam na tome.

  Odgovori
 32. Od pre nekoliko dana sam na vasoj mejl listi.Do Vas sam dosla
  slucajno,tragajuci za nacinom da ponovo budem pozitivna i verujem u
  nesto lepo,nakon smrti mog oca.Volela bih da dobijem knjigu ali i ako
  je ne dobijem,nastavicu da pratim Vas rad i potrudicu se da je sama
  kupim.Dosta mi je pomogla tehnika zapisivanja pozitivnih stvari koje
  nam se dogode u toku dana…Hvala Vam na svemu!

  Odgovori
 33. Ne znam tacno od kada sam na mejling listi ali pamtim da je to bio trenutak kada sam se iznenada nasla u moru briga,potpunog
  beznadja,slomljena gubitkom vrlo drage i bliske osobe-e tada ste mi
  udahnuli vazduh i od tada ja ponovo ucim i zelim
  da disem zivot…
  Veliki pozdrav!

  Odgovori
 34. Na mailing listi sam od marta ove godine i imam poseban folder u kojem čuvam Vaše tekstove. Volim da čuvam i lijepe recepte za razne slastice koje pronađem na netu. Folder sa Vašim tekstovima sam nazvala RECEPTI ZA SREĆU. Za mene su upravo to – recepti, lagani i uvijek lijepo uspiju, vraćam im se i drugima preporučujem, INSTANT SREĆA. HVALA.

  Odgovori
 35. Draga Jelo evo da se jos jednom oglasim;) mnogo mi znace mejlovi koji dolaze toliko da bih sebicno volela da svaki dan napisete nesto i to objavite 🙂 to prvo otvaram ujutro umesto vesti vec nekoliko meseci… imam sada jednu malu svesku sa lepim koricama koju nosim svaki dan u torbi da upisem svoja zapazanja i zahvalnosti za svaki dan…takodje oslobodila sam se presije rada na sebi i prosto posmatram sebe i uzivam u tom procesu i radujem se sitnim koracima napretka…takodje sam pocela sa razmisljanjima o samostalnom poslu ;)…knjigu bih poklonila mojoj dragoj prijateljici Steli koju u Novoj godini ocekuje operacija za ohrabrenje i duhovno ozdravljenje 😉 hvala Vam na svemu i puno zdravlja i srece Vam zelim uvek! Pozdrav od Jelene!

  Odgovori
 36. Vi ste jedno divno stvornje, koje me svakim mejlom ucini drugacijom. Clan sam mozda godinu dana, ne znam tacno. Voljela bih da imam knjigu ?

  Odgovori
 37. ​Postovana,
  na mejlin listi sam od aprila ove godine, a nisam sigurna da li je
  2011 ili 2012 Jelena Pantić emocionalna inteligencija blog. Šta duso
  da kazem,,,,Prvi si moj stepenik ka uspehu bila jos tada,,,,svakom
  rečju pročitanom dotakla si srž moje duše.Pokazala si mi kako da
  zastanem i da se duboko zagledam u sebe. Hvala ti na svakoj reči,na
  svakom podstreku,na svemu za sve ove godine.??,podigla si mene,a
  sada ja svojim primerom širim ljubav dalje.???

  Odgovori
 38. Нисам дуго на овој мејлинг листи али је она једна од ствари које ми помажу да се извучем из једне веома тешке ситуације. Заиста би ми књига добродошла.

  Odgovori
 39. Jelena jako kratko sam tvojoj listi, (tek par dana) i kratko ću odgovoriti na tvoje pitanje.
  Za mene se svodi na komunikaciju, najpre sa samim sobom pa ako sam tu uspela onda bez problema komuniciram i sa drugima. Tvoj način (emotivan, ženski, topao, prijatan, dobar, iskren, stvaran, inspirativan) mi je jako važna potvrda da to dobar put do svakog srca.
  Radujem se svemu što mi pošalješ i hvala ti na tome.

  Odgovori
 40. Od 16. aprila ove godine sam na mejling listi. Znace mi tekstovi i mejlovi, jer mi daju nadu da cu se i sama izvuci iz zacaranog kruga nekad…
  Radim na fakultetu, u uzasno neprijateljskom okruzenju, ali svi me ubedjuju da necu naci drugi posao, da necu moci da opstanem i slicno. Imam tri automune bolesti, glavni okidac im je stres i sve mi je gore.
  S obzirom na to da znam sta ti se izdesavalo – uliva mi nadu da nista nije nemoguce i da cu i ja naci nacin da se izvucem iz horora kroz koji prolazim…

  Odgovori
 41. Dugo sam na Vasoj listi, dobijam Vase mailove i uvjek radujem se kao malo djete. Toliko pozitivne energije zraci iz Vase tekstove, da ih prosto upijam kad citam. Kad padnem emocionalno proveravam mail tako reci svakih pet minuta ima li sta novo od moje drage Jelene, da me digne da mi kaze da se netrebam uzrujavati za to sta tamo neki drugi misli o meni, da se ne vracam u proslost, jer tamo nema nista, da zivim danas, da se volim i prihvatim sama sebe i da ne planiram buducnost unaprjed jer to ce doci. Vi me razneznujete, otvarate mi oci da zivim sad i ovdje, pored Vas ucim da se prihvatim sebe takvu kakva jesam, da ne sudim nikome jer na to nemam pravo i puno puno toga. Hvala Vam do neba sto ste me naucili da zivim puno kvalitetnije, da se radujem zivotu. Volim Vas zelim Vam srecne i vesele praznike.

  Odgovori
 42. Draga Jelena,

  Ti si jedno predivno biće. Nikada nisam čitala tekstove sa tako mnogo ljubavi i sa jednom velikom svetlošću koja uvek iznova obasjava moju dušu. Član sam od 30.5.2015. I za godinu i po mnogo toga uspela sam da naučim o životu, o stavu prema ljudima, a najviše o sebi samoj. Mejlovi koji stižu možda ne budu odmah pročitani, jer imam jednog mališanka koji je veoma aktivan i trčkara, ali uz popodnevnu kaficu sve ide mnogo lakše. Hvala ti što je svaki dan drugačiji na svoj način. Ponekad, kad iz ove kože nemam gde, iščitavam iznova i iznova svaki red, svaki pasus tvog teksta i pokušavam da spoznam dublje sebe i pomognem svojoj duši da zaceli rane.

  Zahvalna sam na svemu što sam i što mogu pružiti. Naravno, uvek može mnogo bolje.

  Želim ti lepo lenjstvovanje i uživaj u ovoj predprazničnoj čaroliji.

  Pozdrav od mene i mog mališanka,
  Aleksandra

  Odgovori
 43. Pocetnica sam u svemu ovome i mnogo bi mi znacilo da se prosvijetlim u potpunosti 🙂 mnogo mi znace vasi mailovi, svaki dan citam tekstove, mailove ostavljam pa im se vracam iznova i iznova.. Beskrajno sam vam zahvalna. Veliki pozdrav

  Odgovori
 44. Prepoznala sam vibraciju koju posedujes, u skladu je sa mojom i hvala ti sto to prenosis i cinis ovaj svet boljim.Samo tako nastavi….

  Odgovori
 45. Na listi nisam dugo, ali dovoljno da mi život postane bolji i zanimljiviji. Izazov radosti me je posebno podstskao da na život gledam pozitivnije i da mi svaki dan bude zanimljiv. Tekst u kome pišeš o motivaciji i kako se pokrenuti za učenje mi je jako pomogao, jer sam konačno zagrejala stolicu posle dosta vremena, pa sledeće godine planiram i da završim fakultet. Naravno, to nisu jedini tekstovi koji mi daju vetar u ledja. Svaki tekst je fantastičan i ja sam ti veoma zahvalna na njima. ?

  Odgovori
 46. Vase reci, tople i duboke – otvaraju „teska“ vrata duse i lagano unose mir u svaki njen kutak… Bliskost koju osecam, dok sa lakocom pratim Vase misli- se ne moze objasniti…pletu se niti radosti na nekom tananijem nivou….i tako diraju u najlicnije prostore 🙂 Hvala Vam, nekada ste mi prijatelj vise no ja sebi…Hvala dragom Bogu sto mi Vas je poslao bas kad je trebalo…bice dobro – sa Vama – lakse cu naci „zenu sa sjajem u ocima“…u odrazu ogledala i sa osmehom na usnama ☺

  Odgovori
 47. Draga Jelena , na mejling listi sam od pocetka godine .Tragala sam za necim sto bi mi pomoglo u svakodnevnom zivotu i naisla na Vasu stranicu koja mi odgovara i koja me ispunjava. Nakon procitanog teksta osetim mir a to mi je zaista potrebno .Hvala Vam sto delite koristan sadrzaj .Zelim Vam srecu i svako dobro.

  Odgovori
 48. Draga Jelena, nesecam se otkad sam na listi ali bez obrira na to mogu vam reci da

  mi je veliki utisak ostavio vas video na YT u kome govorite o tome koliko trebamo biti blagi prema sebi kod izgradnje samopouzdanja i uopste, velika podrska je to sto savetujete kako sasvim razumno trebamo odregovari ili zastiti sebe kao na primer na
  Facebook-u, primecujem da sebe vidim kao „normalnu“ osobu tj da su moje misli i emocije adekvatne i veoma mi pomaze u boljem poimanju i prihvatanju sebe takve kakva sam. Voleti sebe na zdrav nacin. Takodje mi je odlican podstrek metoda „Pa Sta?!“ 🙂 Sa interesovanjem citam svaki mail od Vas. Citam i Vas blog, tekstove od ranije..Dopada mi se „nas“ kontinuirani rad. Rastimo…:)

  Srdacan pozdrav i veliko HVALA za besplatno savetovanje, paznju i nesebicnost.

  Odgovori
 49. Draga Jelena,
  Na listi sam nešto malo više od pola godine, a jedan od prvih mejlova bio je link do teksta u vezi sa Vašim rođendanom, koji sam prosledila drugarici uz najiskrenije i najlepše čestitke za njen rođendan. A onda ste došli u moj Niš da održite promociju svoje knjige kad je bio moj rođendan. Lepa slučajnost, ili je nazovite kako god želite! 🙂 Ostala je lepa uspomena na sve rečeno tada, kao i na Vaš iskren i srdačan osmeh. Nažalost, još uvek nisam pročitala Vašu knjigu, ali se nadam da ću uskoro do nje doći.
  Hvala Vam što nas inspirišete da živimo bolje, kvalitetnije, veselije, samopouzdanije, sigurnije… lepše. Srećni praznici!

  Odgovori
 50. Verovala ili ne, na mailing listi sam tek od 12. decembra.
  Vec duze vreme pokusavam da nadjem sajt/knjigu koja ce obuhvatiti sve teme koje mene zanimaju i koja ce mi pomoci da pomognem sebi. ? Ne znam ni sama kako sam te nasla, u svakom slucaju, prijavljivanje na tvoju mailing listu je nesto najlepse u mesecu decembru za mene. Osecam se kao da se dopisujem sa tobom, svaki dan me doceka neki zanimljivi tekst/tema i uvek je rec o necemu sto me bas u tom trenutku zanima, kopka.
  Mislim da je mailing lista dokaz koliko ti je zaista stalo do sirenja svog znanja, pomoci ljudima i samospoznaje.
  Jos uvek nisam porucila tvoju knjigu i ovo bi bila prilika da je procitam a kasnije prosledim mami, 24.12. joj je rodjendan, taman mogu i tvoju knjigu da pridodam kao poklon. 🙂
  ps Odusevljeno poslah link tvog sajta najboljoj drugarici koja zavrsava doktorske iz psihologije u Moskvi, ona mi odgovara da te vec odavno cita i da si sjajna. 🙂

  Odgovori
 51. Draga Jelena,
  Nisam dugo na listi, ali svaki Vas mail je bio odgovor na moje nerazresene misli, i pomogao. Vasa knjiga je upravo taj svez vazduh koji mi je potreban da udahnem, da bih mogla dalje.

  Odgovori
 52. Ne mogu se setiti od kada sam na listi, niti koliko sam lepih i korisnih stvari pročitala (nesumnjivo ih je mnogo), ali, draga moja imenjakinjo, dovoljno mi je što se svaki put iskreno nasmejem, nakon par sekundi zbunjenosti, kada mi stigne poruka od žene sa najlepšim imenom na svetu. 😉
  Puno uspeha i u sledećoj godini!

  Srdačno,

  Jelena Pantić

  Odgovori
 53. Divan poklon, divna knjiga, nedavno je kupih, još je čitam, dosadašnji utisci, hm kao da sve to već znam, samo sad imam uputstvo za upotrebu emocionalnog bića, olaksaće mi situacije kojima sam svakodnevno izlozena.
  Dugo sam na mailing listi, i prija mi to

  Odgovori
 54. Zdravo Jelena,
  Na mejling listi sam od 23.04.2014. Sve članke brižljivo čuvam i povremeno čitam. Tvoju knjigu bih poklonila ćerki, mislim da bi to bio jedan od najlepših poklona za devojku od 22 godine. Piši nam često i dugo!

  Odgovori
 55. Draga Jelena,
  na Vašoj mejling listi sam od marta 2015. godine. Ono što mogu da kažem je da mi je drago što postojite takvi kakvi jeste i da nas svojom vedrinom, pozitivnom energijom i tako „dostupnim“ i pitkim tekstovima bodrite da živimo svoje živote onakvi kakvi jesmo. Jedan od prvih Vaših tekstova koji sam sam pročitala i koji je ostavio snažan utisak na mene je tekst o Vašem otkazu, zdravstvenim problemima i novom početku…..Hvala Vam na svemu, mnogo ste mi pomogli, a najiskrenije se nadam da ćete i dalje <3 <3 <3

  Odgovori
 56. Draga Jelena,
  iako sam vrlo kratko na mejling listi, mogu Vam reci da ste mene dotakli bas u srediste srca! Hvala Vam sto ste tako inspirativni! Hvala Vam na recima koje hrane dusu i um toplim osecanjima, podrskom, ljubavlju! Hvala Vam za sve sto cinite da svi mi oko Vas osetimo srecu, radost, podrsku, ljubav..Hvala sto zajedno sa Vama istinski spoznajemo kvalitet zivota! Svi zelimo jedno, biti srecni, a Vi cinite da svako postepeno raste, ekspandira i oseca najdivnija osecanja….srecu, radost, ljubav…Hvala Vam za sve sto cinite!
  Hvala Vam sto ste bas takvi kakvi jeste!

  Odgovori
 57. Ne znam koliko dugo sam na listi, ali znam da sam se prijavila kada sam prolazila kroz najteze trenutke u zivotu, da sam imala utisak da uopste nije slucajnost sto sam te pronasla, i da je svaki naslov bas meni napisan i upucen! I bez poklona ti hvala za sve sto si me naucila! Srecna Nova godina!!! :-*

  Odgovori
 58. Draga Jelena, na mejling listi sam tri mjeseca. Uvijek me odabruje svaki Vas mail i ohrabri kada je to potrebno :). Puno Vam hvala i veliki pozdrav te sretne nastupajuce blagdane 🙂 <3

  Odgovori
 59. Draga Jelena,

  Nisam sigurna koliko dugo sam na tvojoj mejling listi ali sigurno ima tome dosta vremena.
  Tekstovi koje nam saljes su, bez imalo preterivanja, sjajni.
  Veoma cesto dobijam odgovore, bas one koje mi u datom trenutku nedostaju.
  Hvala ti sto nas neprestano potsecas na alate za srecu! Alati koji su svima nama dostupni i ne kostaju opste.
  Tako obicni a tako mocni: muzika, smeh, ples, zahvalnost, davanje, redovna fizicka aktivnost, kontakt sa ljudima i ono najvaznije, kontakt sa majkom prirodom!
  Ti si draga Jelena pravi primer davanja i zato ti puno hvala! <3

  Odgovori
 60. Na Vašoj mejling listi sam od 7.decembra 2015. Počela sam sa listom kroz Izazove radosti. To su pre svega Vaši mejlovi za menе, radost, energija, ljubav. Kad god ih čitam isključim se od ostatka sveta i utonem u nove priče tekstove koji me oduševe iznova svaki put… Napune me pozitivnom energijom, svet a i sebe posmatram drugim očima, tj.boljim … Život je leep uz vaše tekstove, savete i podršku. ?

  Odgovori
 61. Draga Jelena na mejling listi sam ja mislim od polovine ove 2016 nisam tacno sigurna,ali tvoji tekstovi me uvek oduseve, osnaze i inspirisu.Posebno mi se dopao izazov radosti i sa zadovoljstvom sam odradila sve zadatke sto toplo preporucujem i drugima.Jako bih volela da procitam knjigu a ti ostani uvek tako nezna,posebna,jedinstvena i inspirativna prvo za sebe,a onda za sve tvoje drage ljude i citaoce.Srecni praznici i sve najlepse u Novoj 2017 od srca.Zagrljaj od Danijele 🙂

  Odgovori
 62. Draga Jelena, tvoj blog citam odavno, na mejling listi sam od novembra prosle godine. Svaki tekst sa radoscu ocekujem, razdragano citam i svemu sto napises, zapravo, nalazim svrhu i primenu u svakodnevnim aktivnostima. Veoma sam bliska sa svojom desetogodisnjom cerkom, i vrlo je interesantno to da tvoje reci dopiru i do nje. Nas dve zivimo same, pravi emotivno – pragmaticni zenski duh u nasem domu.
  Tebi, svakako, hvala sto imamo priliku da citamo to sto pises, barem u segmentima. 🙂
  Veliko hvala i ako se odlucis za nas. 🙂
  Zelimo ti sve najbolje i uvek tako pametnicu glavicu i dobricu dusu.

  Odgovori
  • Na mailing listi sam od skoro ali sam uradila Izazov radosti pre toga☺! Redovno pratim stranicu i textove na facebook-u? pa sam sinoc 21.12.tamo ostavila komentar da okušam sreću i dobijem knjigu. Nije fer da dobijam dve šanse u dva dana za istu stvar. Verujem da svako treba da dobije svoju priliku za sreću? a mene će moja naći sigurna sam u to. Hvala Jelena od ❤

   Odgovori
 63. Pozdrav, Jelena

  „Kako oprostiti onima koji su nas povredili“ je prvi Vaš tekst koji sam pročitala i to na Tviteru početkom septembra ove godine. Do tada nisam znala za Vas, ali došli ste mi u pravo vrijeme, onda kada treba, a trebalo mi je. Istog mjeseca sam se i prijavila na Vašu mejling listu i do danas ostala i ostaću. Svaki put kad dobijem Vaš mejl, ja nešto naučim, razriješim nedoumice, sagledam stvari iz druge perspektive… ma, štošta toga. Sviđa mi se kako pišete i šta pišete jer se u Vašim riješima, rečenicama i tekstovima pronalazim. S obzirom da se Izazovi radost završio u utorak, ovo sam napisala dan poslije i htjela bih da podjelim sa Vama.
  „Obično bih u ova doba (oko 21:30) sjedila na stolici umotana u svoju deku, pijuckala čaj, jela grickalice i čitala šta treba da uradim u današnjem zadatku Izazovi radost (mada sam prije toga tokom dana pročitala šta piše, ali noć je nešto sasvim drugo). Dok je trajao zadatak sve svoje odgovore sam zapisivala i čuvala kako bi im se mogla vraćati iznova i iznova. Evo, i sada sjedim i otvaram mejl u nadi da ću vidjeti da piše zadatak za Izazovi radost br. 16… Ali…
  Žao mi je što je Izazovi radost došao do kraja. Voljela bih kada bi ga još bilo jer sam svaki dan čekala da odradim zadatke koji su me činili radosnom. Ni umor, ni pospanost me nisu sprečavali u rješavanju zadataka jer sam uživala u njima, pronalazila sebe, izbacivala ono što sam godinama skupljala, pomagala samoj sebi, i super se osjećala.
  Ni u jednom momentu se nisam pokajala što sam prihvatila izazov, kajala bih se da nisam. Nadam se da će biti još ovakvih zadataka.
  Nedostajaće mi Izazovi radost, ali zahvalna sam što sam se prijavila na zadatak i uživala 15 dana.
  Jelena, mnogo Vam hvala na svemu što ste mi omogućili da vidim i osjetim tokom zadatka Izazovi radost. Ukoliko i kasnije bude radili nešto slično, budite sigurni da ću se prijaviti.
  Srećne novogodišnje i božićne praznike Vam želim.

  Odgovori
 64. Primila sam poruku na mailing listi, ali vidim da ovde već postoji moj komentar od prošle godine. Ne pamtim koliko dugo sam na listi, ali je to baš dugo, sigurno duže od dve godine, možda i tri.
  Tekstove sa bloga čita i moja ćerka, koja je ranije imala ozbiljne zdravstvene probleme, sada je dobro, ali i dalje nesigurna i bez samopoštovanja, pod terapijom, mada sve manjim dozama.
  Mnogo nam obema znače ovi tekstovi, po nekad komentarišemo, pričamo o pročitanom. Na žalost, kao i većina, imamo ozbiljne finansijske probleme, ako su to uopšte problemi, pa nismo u mogućnosti da kupimo knjigu.
  Nisam ni malo originalna kad je pisanje u pitanju, više sam za kreativne radove rukama, dekupaž, fitokolaži, quilling i još svašta nešto, pa ne verujem da će moj komentar biti dovoljno zanimljiv.
  Ipak, iskoristila sam priliku da izrazim zahvalnost što postoji ovaj blog, zahvalnost Vama, Jelena, što pišete i zahvalnost za život i ljubav koju imam.
  Sve najbolje i čitamo se i sledeće godine.

  Odgovori
 65. Draga Jelena,

  Ne znam koliko dugo sam na listi, ali ima već par mjeseci i sretna sam da Te privukla u život. Pratim tvoj blog, tekstove, na mnoga pitanja sam našla odgovore i postigla divne uspjehe u radu na sebi. Pomogla si mi da shvatim bit emocionalne inteligencije, da poboljašam odnose sa sobom i drugima. Pored toga, radim i Izazov radosti i zaista mi je život svaki dan radosniji i radosniji. Biti dio ove liste za mene je neporcjenjivo. Hvala Ti što dijeliš sa nama svoja znanja i iskustva, što nas inspirišeš i motivišeš. I hvala za ovu nagradnu igru. Put u središte srca želim već dugo i nadam se da ću je dobiti i za sebe, ali i da bih je proslijedila dragima ljudima kojima je potrebna…Hvala Ti! ♡♡♡

  Odgovori
 66. Sa Vama se družim od jula ove godine i obožavam tekstove koje pišete. S nestrpljenjem očekujem svaki tekst, jer u svakom dobijem nešto što mi treba na meni razumljiv način. Sve najlepše u radu i nastupajućim praznicima! 🙂

  Odgovori
 67. Draga Jelena,ne znam tačno koliko sam na listi ali znam da me svaki tekst obraduje uzivam u čitanju mudrih a često i duhovitih rečenica Hvala!Knjigu imam i kao što sam već jednom napisala drzim je pored uzglavlja i iščitavam,podsećam se,uzivam ,često mi je dovoljan pogled na knjigu pa da se setim šta mi je činiti.Hvala još jednom i nadam se da će u skorije vreme knjiga dobiti sestru pa da zajedno čuvaju naše dane i snove svojom mudrošću.

  Odgovori
 68. jasno mi je da ne mogu da se takmicim sa svim ovim divnim komentarima dama koje su sigurno duze na ovom blogu….jedino sto najiskrenije mogu reci je da sam citajuci odlomke knjige jako pozelela da je imam…da stalno bude uz mene i da se stalno podsecam onoga sta sam procitala jer je to veliko zivotno blago…eto, verovatno je necu dobiti, ali vama Jelena cestitam sto ste napisali tako dobru knjigu….srdacno vas pozdravljam…

  Odgovori
 69. Od marta ove godine prijavljen sam na vasu mailing listu. A o tome sta mi to znaci suvisno je govoriti. Uvek kada dobijem mail prvo procitam naslov i provedem neko vreme razmisljajuci o njemu pre nego sto odem da procitam ceo clanak. Neretko se desi da nakon citanja clanka promenim svoje misljenje o nekoj temi. A ukoliko je clanak sa savetima, njih vrlo rado prihvatim i pokusam da ih iskoristim u svakodnevnom zivotu.
  Sve najbolje vam zelim Jelena i nastavite sa ovim sto radite, zbog nas, a pre svega zbog vas jer je toliko ocigledno da vas ovo ispunjava. A jedan srecan covek ima neverovatnu moc da svoju srecu prenese i na druge, barem nekim delom, dok na nama ostaje da tu srecu nadgradimo. Sve najbolje u predstojecim praznicima zelim svima!

  Odgovori
 70. Ćitajući Vaše sjajne tekstove,
  Nemam više razne dileme,
  Rešavam svakodnevne probleme.
  Mir u duši pronalazim
  Bolje se u životu snalazim!
  Želim da svi dobijemo krila,
  SREĆNA NAM NOVA GODINA BILA!!!

  Odgovori
 71. Nemam ideju od kada sam na listi, verovatno od momenta kada sam cula za Vas, tj. procitala neki Vas tekst. Svak od Vasih tekstova je prava infuzija, narocito u ovo doba kada smo se svi nesto iskvarili – nekako vraca osecaj ljudskosti, optimizma i vere. Hvala i sve najbolje i na dalje!

  Odgovori
 72. Divno!
  Čitajući ove e-mailove u svakom po malo nalazim sebe i svoje utiske.
  Uopšte se ne sećam da li sam se i ja prijavila, da li sam komentarisala, ili sam to previdela.
  Sada koristim priliku da napišem da i meni puno znače Vaši tekstovi, da ih dugo pratim, ne sećam se tačno od kada i da sam veoma zahvalna na svakom od njih.
  Srećno svim dobitnicama knjige, a Vama puno uspeha u radu i na svim poljima.
  Neka nam svima bude bolja sledeća godina, da postanemo bolji ljudi, da prepoznajemo i da se radujemo svemu što nam život pruža.

  Odgovori
  • Jeste, i ja ću se periodično vraćati na ovaj tekst, kad mi zatreba punjenje baterija i podsetnik zašto radim ovo što radim 🙂

   Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *