Anita Moorjani- žena koja je preživela smrt govori o ljubavi prema sebi

Rak je bolest koja samim imenom većini ljudi ledi krv u žilama. Većina je nekog svog izgubila zbog ove bolesti, većina se plaši, mnogi u vašem okruženju za koje ne znate i ne slutite se bore sa ovom bolešću. Možda ste od onih koji se sada bore i osećaj strah, očaj, beznađe, usamljenost i odbačenost.
Stavljati pozitivnu psihologiju i rak u istu rečenicu nekom će zvučati apsurdno i neukusno. Ali, kako su i bolesti deo života, i od okretanja glave i sujevernog „neću da mislim o tome da ne prizovem“ nema koristi, pozitivna psihologija je našla svoju primenu i u oblasti isceljenja od raka. Zapravo, mnogobrojni slučajevi „čudotvornih isceljenja“ su objašnjeni snagom volje, želje za životom, vere i prijatnih osećanja kao što su ljubav, sreća, radost, bezbrižnost… O tome i izvorima inspiracije možete više da pročitate u tekstu „Rak je pobediv!“.

Postoji mnogo naučnih argumenata koji govore u prilog tome da su ljubav prema sebi, prevladavanje stresa i osećanje sreće ne samo prevencija nego i ključ za izlečenje mnogih bolesti, uključujući bauka zvanog rak.
Ali, mnogo jači argument od bilo kog naučnog je argument nekog ko je bolovao od završnog stadijuma raka, bio u komi i sa tumorima veličine limuna, „prešao na onaj svet“ i vratio se.
Anita Moorjani je žena koja je doživela tako nešto i vratila se među nas sa dragocenim porukama i uputstvima o tome gde grešimo, kako da zaista živimo život i koliko je važno negovati ljubav prema sebi.
Svako prepričavanje bi umanjilo težinu njenih reči i zato vam najtoplije preporučujem da izdvojite sat vremena za sebe i čujete šta ona ima da kaže i poruči.

Jelena Pantić

Psiholog i autorka knjige "Putovanje u središte srca". Više od 15 godina se bavim emocionalnom inteligencijom, pozitivnom psihologijom, psihologijom sreće i blagostanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *