Zakaži konsultaciju

  • Nezadovoljni ste sobom iako imate realna postignuća i drugi vas smatraju uspešnim?
  • Muči vas unutrašnji kritičar?
  • Skloni ste odugovlačenju i želite da prestanete s tim? Da budete produktivniji?
  • Teško vam je da se zauzmete za sebe?
  • Kažete DA i kada osećate NE?
  • Osećate krivicu kada radite nešto samo za sebe?
  • Zbunjuju vas osećanja i ne umete da upravljate njima?

Ko sam ja

Ja sam Jelena Pantić, psiholog, sa više od 20 godina iskustva u podučavanju i praktičnoj primeni psihologije. Specijalizovala sam se za razvijanje emocionalne inteligencije, ljubavi prema sebi, samopouzdanja i asertivnosti.

Autorka 5 knjiga iz oblasti primenjene psihologije i ličnog razvoja  od kojih su najpoznatije „Putovanje u središte srca“ i „Kad porastem, biću Ja“.

U nastavku možete da pročitate iskustvo i utisak Hane Kazazović, koje je objavila na svom blogu.

„Ja sam tamo nekad u oktobru „patila od praznine“. Tako sam zvala svoje stanje u kojem sam se nalazila, a odnosilo se na nedostatak inspiracije i volje za bilo čim. Vjerujem da se to osjetilo i na blogu, baš rijetko sam pisala i to uglavnom koristila neke stare draftove, jer tu prazninu iz sebe nisam mogla istresti i na blog.

I onda sam se u svoj toj muci i kuknjavi obratila Jeleni Pantić.  I ona mi je odmah predložila da tu moju muku pročačkamo na Skype kafi.

Pričale smo o svemu. Jelena je uglavnom postavljala pitanja a ja sam kao odgovarala, ali je sve u svemu to bilo kao jedna obična kafa dvije prijateljice u kojoj jedna kuka o svemu a druga je sluša pažljivo i pokušava da shvati šta je ovoj pa ovoliko kuka 😀 I pri tome smo, uz kafu došle do nekih nagovještaja o tome da meni treba neki iskorak u životu.

“Ouuukeeej”, mislila sam. “Evo sad ću da iskoračim, samo još da skontam kud i kako”. I poslije te kafe sam u sebi ponijela ugodno osjećanje da me neko saslušao onako „oprave“.

A njena postavljena pitanja su nastavila svoj život potpuno nekontrolisano i nezavisno od mene. Kuckala su i vraćala se dok sam radila bilo šta, tjerajući me da pomjeram stvari u glavi, izmičem i brišem police, preslažem datoteke i bacam one koje mi više neće trebati. Samo još nisam okrečila unutrašnjost glave, jer je krenula zima, ali da je bilo proljeće i to bi me zadesilo garant.

I onda se nekako kockice posložiše. U moru slaganja kockica, a ja tačno mogu da popišem kako je jedna misao vodila drugu, dođem do toga da snimim video o knjigama koje pročitam. I od kako sam počela sa tim snimanjem shvatim da su sve one muke iz oktobra nestale i da sam našla sve ono što sam tražila – strast i volju i inspiraciju i želju da učim i još hrpu stvari. A juče shvatim da sam to sve našla polako nakon tog razgovora, zbog onog Jeleninih pitanja koja su me proganjala i pokrenula ono veliko spremanje u glavi.

To je konkretno bio moj problem, jer sam osjećala da želim korak dalje a nisam znala koji i gdje da napravim.

Ovo sve pišem da vam kažem koliko je važno razgovarati o problemima i o tome što vas muči. Neko ko vas stvarno sluša može postaviti prava pitanja, a ako je uz to još obučen za to da zna koja pitanja najbolje rade, onda je to sve još bolje. Može to biti prijateljica, ali može i neko stručan, poput Jelene. Pri tome ne morate biti ne znam gdje, jer tehnologija omogućava rješenje i takvih problema. Samo morate imati internet konekciju. I kafu. Ne zaboravite kafu :))“

Konsultacije radim online, preko Skajpa.

Cena susreta u trajanju od 1h  je 40E

Napišite nešto ukratko o sebi i problemu zbog kog se javljate